IMATGES EN MOVIMENT
- Mònica Lobo
- 4 nov 2018
- 2 Min. de lectura
Actualizado: 10 dic 2018
Hola Companys!! En aquesta entrada us convido a aprendre a realitzar els vostres propis recursos per mitjà de programes digitals d'edició com pot ser el Photoshop. Tenint en compte que vivim en una era digital és essencial que l'equip docent tingui coneixement d'eines i programes d'edició per crear recursos propis per l'aula o per realitzar un muntatge de fotografies d'una excursió, per exemple.

Avui us porto una activitat que podem aprofitar per realitzar muntatge de vídeos o contes de manera interactiva i lúdica, per ensenyar als infants una nova manera d'aprendre. Aquesta activitat consisteix a realitzar un vídeo animat a partir d'unes imatges (en el meu cas he escollit les imatges de dos llops per realitzar la meva pròpia història animada pels infants).
Seguint amb la temàtica del Photoshop que vam introduir a l'entrada d'experimentació amb imatges, us porto una nova manera de tractar amb el programa digital Photoshop i us introdueixo l' Stopmotion. L'Stopmotion és una tècnica d'animació que consisteix a aparentar el moviment d'objectes estàtics per mitjà d'una sèrie d'imatges fotografiades. El moviment de l'objecte estàtic es construeix a través de fotogrames on es va manipulant l'objecte entre un fotograma i un altre per crear l'efecte de què canvia de posició.
Gràcies a les imatges de l'àlbum de l'il·lustrador Nicolas Bianco-Levrin ''oeil pour oeil'' he extret un seguit d'imatges inspirades de la seva feina de llops. Aquestes imatges no feien cap acció concreta, eren dos llops en un fons blanc i he afegit el moviment que eh volgut, el fons i la música.
A través d'aquestes imatges i de les capes que el photoshop conté he anat treballant la tècnica del canvi d'objectes per generar l'efecte de moviment quan les juntes. Per contextualitzar-vos us posaré l'exemple de la moneda, si una moneda s'ha de moure hem de posar-la en un lloc diferent en cadascuna de les capes perquè doni la sensació de moviment.

COM HO HE FET
El primer que heu de realitzar és guardar la imatge en 800x600 píxels i amb una resolució de 96 i així amb totes les imatges amb les quals vols treballar. Cada imatge ha d'estar en una capa diferent i s'ha de tenir en compte les variacions de posicions de cada objecte. Cada imatge ha de ser guardada en format jpg i per acabar l'Stopmotion hem de fer ús del programa moviemaker per afegir-ne la música i els crèdits finals.
QUIN ÚS PODEM DONAR-LI A L'EDUCACIÓ INFANTIL
He volgut compartir aquest recurs amb vosaltres perquè trobo que qualsevol docent hauria de tenir coneixements de muntatges de vídeo per realitzar reunions de pares o activitats pels infants. Per mitjà d'aquest recurs es pot donar un altre sentit a l'explicació de contes de manera més lúdica i tecnològica, i també es poden fer representacions de fotografies o de sortides dels infants de manera més divertida i innovadora.
A primària, podem realitzar stop-motion amb la col·laboració dels infants a la tria de la temàtica o de la música per exemple i els podem iniciar a programes de muntatge de vídeos més simples com el Power point on poden començar a col·locar fotos i realitzar les seves pròpies i petites presentacions.
A continuación us adjunto un exemple del que es pot fer per mitjà d'aquesta eina digital, desitjo que us agradi!
Comments